BOJLER POPRAVILO, ČIŠČENJE IN MONTAŽA BOJLERJA

NAŠ BOJLER

 

Kako nerodno je lahko, ko nam doma odpove katera od naprav. Bodisi gre za pečico, zamrzovalnik, peč, ali karkoli drugega. Še bolj nerodno je, ko nam odpove bojler. Mogoče bi kdo rekel, da smo preprosto razvajeni, ampak žal več brez njega ne moremo. Življenja brez tople vode si več ne predstavljamo. Kako bi si lahko, ko pa smo leta 2013. Davno so minili časi, ko je ljudem bilo treba umivati posodo z mrzlo vodo, ali še slabše, se umivati z mrzlo vodo. V sodobnosti nam tega več ni treba, saj za segrevanje vode uporabljamo bojler. Kako hvaležni smo njegovemu izumitelju.

Izbiramo lahko med več vrstami bojlerjev, odvisno od delovanja, tako imamo možnost izbrati med bojlerji na elektriko, gorivo oziroma na plin. Odvisno je od naših zahtev. Pri izbiri se moramo odločiti tudi za ustrezno velikost bojlerja. Vemo, kako nerodno in neprijetno zna biti, če komaj čakamo, da stopimo pod topel tuš, pa je pred nami že to storil nekdo drug in  moramo čakati, da se bojler znova napolni. Da, to pa je zares slabo! Zato, preden se odločimo za bojler, razmislimo o porabi, pri tem pa še upoštevajmo, da, če je porabnikov vode manj, se odločimo za manjši bojler, če pa potrebujemo večje količine vode, pa seveda slednji ne pride v poštev.  Nato se še samo odločimo za ustrezno obliko, ki pa je odvisna od velikosti prostora, ki ga imamo na voljo ter tudi od naše odločitve za bojler določenega delovanja.

Torej, bojler ni le še ena naprava, ki jo potrebujemo doma. Da, mogoče za nekatere tudi je in menijo, da ga ne potrebujemo. Odvisno je ali želimo sodobno živeti ali pa smo še vedno v času kamene dobe. Navsezadnje je svobodna volja zagotovilo za naše zadovoljstvo. Pa jo upoštevajmo. Vsekakor pa za tiste, ki so že skoraj odvisni od tople vode, se priporoča, da je odločitev primerna, saj ga ne kupujemo vsak dan.

Četudi si včasih mislimo, da je jutri za daljnovidne, vsakič znova, ko pride do okvare, ugotovimo, da je naše mnenje bilo le izgovor ali umikanje obveznostim. Saj si ne zamerimo, ko pa smo vsi takšni. Navsezadnje ni nič kazalo na okvaro. Kako pa bi naj vedeli, da se bo to  zgodilo prav nam. In tudi, bojler ni edina stvar na katero mislimo, zraven vseh drugih obveznosti, ki vsakodnevno čakajo na nas. Priznati pa moramo, da ga pogrešamo, v kolikor ga nimamo ali izgubimo. Zato je pomembno, da na bojler mislimo prej, preventivno. Pravijo, da je boljše preprečiti kot pa zdraviti. Seveda. Tudi sami včasih potrebujemo določena »popravila« in se napotimo k različnim zdravnikom, ki seveda pomagajo, da se znova vzpostavi odpornost in smo znova sposobni funkcionirati naravno ter se prilagoditi hitremu tempu, ki ga živimo. Enako je z bojlerji. Tudi bojler ima svojo funkcijo in za pravilno delovanje, ga moramo ustrezno vzdrževati. On nam pomaga, da smo čisti, zato moramo tudi mi bojlerju omogočati enako. Čiščenje bojlerja zagotovi boljše delovanje, s tem se tudi zmanjšajo stroški porabe. V kolikor se v njem nabira vodni kamen in vse nepovabljene »stvarce«, ki se naberejo, bo ta počasi upočasnjeval. S čiščenjem to preprečimo. Morebiti pa potrebujemo samo pregled bojlerja. Kakorkoli, izrednega pomena za delovanje bojlerja je vzdrževanje. Lahko smo sami svoji mojstri, ampak preden se tega lotimo, razmislimo ali ni dovolj, da smo zelo dobri na enem področju in zakaj bi se učili ali izpopolnjevali na drugem, sploh pa v lastnem domu. Saj ne želimo novih nepravilnosti. Na trgu je veliko strokovnjakov, ki bodo z ustreznim znanjem in izkušnjami rešili našo težavo v relativno kratkem času. Od nas je samo odvisen klic, za ostalo pa poskrbijo sami. V kolikor se je vzdrževanje začelo v trenutku, ko smo posumili, da je z našim bojlerjem nekaj narobe, še ni prepozno. Štejemo to kot začetek prehlada ali gripe pri človeku. Seveda pa je naš naslednji korak ukrepanje. Mogoče bo naš bojler potreboval manjše ali večje popravilo. Odvisno od tega, koliko daleč so mu ušle vajeti iz rok. Nam zagotovo ne bodo in ga bomo povrnili nazaj v red s pomočjo strokovnjakov, ki se ukvarjajo s popravljanjem bojlerjev.

Kako pa postopati, ko nas slednji izda? Zelo neprijetno, ampak nam je jasno, da ima svojo življenjsko dobo in, da nas žal ne more služiti vekomaj. V tem primeru potrebujemo novega. Pri tem nas čakajo odločitve, o katerih smo pisali že na začetku. Potem pa še je potrebna montaža in priklop novega bojlera. Mogoče pa stara inštalacija več ni primerna za novi bojler. Ali pa je inštalacija uničena. Poraja se še nekaj vprašanj, o katerih nam doslej ni bilo treba razmišljati. Odgovorov pa ne najdemo kar tako v svojih možganih, naše male sive celice so ustvarjene za druga vprašanja. Na internetu je tudi nekaj možnosti, ki bi utegnile pojasniti naš problem oz. problem našega bojlera, ampak ne moremo vedeti, ali je zares to težava. Sosed, prijatelj ali pa sorodnik je tako pameten in vse ve, samo v tem primeru se moramo hitro spomniti na varnost. Ali bo po končanem delu prevzel odgovornost in v kolikor pride do poškodbe ali celo odpovedi ponudil garancijo. Za podobne neprijetnosti raje popravila, montažo ali karkoli drugega potrebujemo, zaupamo ljudem, ki vedo kaj počnejo, ki se ukvarjajo s tem. Vedno so z veseljem na voljo, pa tudi, kar je pomembno, nudijo garancijo.

Navsezadnje in mogoče najpomembnejše: pravilno in ustrezno delovanje bojlerja poskrbi za večjo varnost. »Na pol« ne bo nič pravilno delovalo. Zato je pomembno, da je naš bojler ena najpomembnejših naprav našega doma. Saj se želimo v svojem domu počutiti varno in udobno. Bojler je zagotovo možnost, da si zagotovimo kakovostno in varno umivanje, ne glede na to kaj umivamo. Bodisi je posoda ali telo. S pomočjo tople vode bomo prej uničili vse zajedavce in bakterije v svojem domu. Bojler ima le prednosti in je odvisno samo od nas samih, v kolikšni meri bomo izkoriščali zmožnosti, ki se nam nudijo.

Pomembno je, da se zavedamo, da očiščen bojler zagotavlja prihranek električne energije. Tako nam ne bo treba odpirati šparovčka in dodajati nekaj kovancev za višji mesečni račun elektrike. Torej, ne smemo pozabiti na vzdrževanje bojlerja.  V kolikor je vprašanje problema rezervni del ali popravilo, lahko hitro rešimo nastalo neprijetno situacijo, saj strokovnjaki v relativno kratkem času odpravijo pereče težave z bojlerji. Če nas je naš bojler popolnoma izdal, pa ga bomo nadomestili. Isti strokovnjaki so na voljo za pomoč pri izbiri. Svetovali nam bodo najustreznejšega, glede na našo porabo, razpoložljivi prostor in v skladu z našimi zahtevami. Še več, pripeljali ga bodo k nam na dom in ga hitro montirali, starega pa odpeljali. Tako si po njihovem odhodu lahko popolnoma brezskrbno privoščimo sprostitev v kopalnici in preizkusimo nov bojler. Dobimo vse v enem: nov bojler, starega nam ni treba voziti na odpadno mesto, hitro montažo in vrhunsko kakovost, udobnost ter garancijo.

Srečko Skopec s.p.
Elektroservis


p.p. PRUŠNIKOVA 106
1210 LJUBLJANA

sedež podjetja:
Tlake 23 B
1293 Šmarje Sap041 563 084
Ime in priimek:
Vaš e-naslov:
Telefonska številka:


Vaše sporočilo:
Osebni podatki poslani v tem spletnem obrazcu ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov podjetja Srečko Skopec s.p. in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen obdelave predmeta zaradi katerega nas kontaktirate, potem pa bodo izbrisani. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.