BOJLER POPRAVILO, ČIŠČENJE IN MONTAŽA BOJLERJA

ČIŠČENJE BOJLERJA

• Čiščenje bojlerja oziroma čiščenje vodnega kamna je potrebno, saj se nabira  na električni grelec in zmanjšuje učinkovitost gretja vode (vodni kamen se nabira na vse vrste bojlerjev ne glede na tip. Nekateri prodajalci izjavljajo, da določenih bojlerjev ni potrebno čistiti, kar ne drži, saj tudi bojlerji z zunanjimi grelci segrevajo cevko v kateri so in na to cevko se nabere vodni kamen), očistiti je treba cevke na katerih je vodni kamen, da grelci lahko izkoristijo svojo temperaturo in jo prenesejo v vodo. Magnezijeva anoda, ki je v novih bojlerjih ščiti emajl v bojlerju, vodni kamen pa se vseeno nabira na grelec oziroma cevke v katerih so grelci. Slišali smo že izjavo prodajalca, da magnezijeva anoda preprečuje nabiranje vodnega kamna, vendar vam zagotavljamo, da to ne drži. Čiščenje bojlerja je potrebno ,kljub anodam in drugim dodatkom.

• ČIŠČENJE VODNEGA KAMNA JE PRIPOROČLJIVO NA 2-3 leti. Poraba električne energije je pri očiščenem bojlerju dokazano manjša, zato vam priporočamo servis bojlerja, da bo bojler  tudi pravilno in zanesljivo deloval. Vodni kamen, ki se nabira v bojlerju je lahko tudi  oporečen, saj se nabira v vašem bojlerju dolga leta in tam se čezenj pretaka stalno nova voda in odnaša delce, tako da včasih ko odprete pipo, voda spreminja barvo.
• Zmanjšanje nabiranja vodnega kamna lahko izvedemo s posebnimi magnetnimi nevtralizatorji vodnega kamna, ki se montirajo na dovod hladne vode po samem čiščenju vodnega kamna      ( do 70% zmanjšanje nabiranja vodnega kamna). Poleg tega magnetni nevtralizator pozitivno namagneti vodo in hkrati ščiti vaš bojler.

• Magnetni nevtralizatorji vodnega kamna
Uporabljamo jih v gospodinjstvu ali za zaščito velikih vodovodnih sistemov v industriji. Deluje na sistemu magnetnega polja visoko energetskih trajnih magnetov, brez škodljivih posledic in sprememb v kemični sestavi vode. Onemogoča taloženje vodnega kamna, preprečuje korozijo železa in onemogoča vstop feromagnetnih delcev v napeljave in naprave za vodo (preprečuje vezavo vodnega kamna).

 

Posebej priporočamo montažo magnetnega nevtralizatorja pri novem ali očiščenem bojlerju.

Čiščenje bojlerja je pomembno saj vam očiščen bojler porabi veliko manj energije, saj vam segreje toplo vodo do 2X hitreje kot neočiščen bojler. Zato nas pokličite da vam naredimo čiščenje bojlerja in bojler vam bo deloval brez problemov dalje. Čiščenje bojlerja in na sploh vzdrževan bojler, vam bo deloval dlje časa.

Srečko Skopec s.p.
Elektroservis


p.p. PRUŠNIKOVA 106
1210 LJUBLJANA

sedež podjetja:
Tlake 23 B
1293 Šmarje Sap041 563 084
Ime in priimek:
Vaš e-naslov:
Telefonska številka:


Vaše sporočilo:
Osebni podatki poslani v tem spletnem obrazcu ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov podjetja Srečko Skopec s.p. in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen obdelave predmeta zaradi katerega nas kontaktirate, potem pa bodo izbrisani. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.